Enkel äppelpaj med vaniljsås

Enkelt recept på äppelpaj. En mycket enkel och snabbt tillagad äppelpaj. Servera med hemgjord eller färdig vaniljsås.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör

Till garnering

  • florsocker
  • citronmeliss

Till servering

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, dela, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnsfast form.

  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, socker, kanel och vaniljsocker i en bunke. Strö blandningen över äpplena. Hyvla smöret med osthyvel och lägg ovanpå i ett jämnt lager.

  3. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

  4. Strö över florsocker vid serveringen och garnera med citronmeliss. Servera med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök