Enkel åländsk soppa med abborre

Recept på enkel soppa med abborre. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot skalade räkor. Det går också bra att ta hälften av varje.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 400 g abborrfiléer
  • 2 dl kräftstjärtar i lake - avrunna
  • 3 - 4 msk dill - hackad

Soppbas

  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 5 - 6 potatisar
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med basen. Skala och tärna morötter, palsternacka och potatis. Skala och strimla löken.

  2. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt de tärnade grönsakerna och koka dem mjuka ca 15 minuter.

  3. Fräs rödlöken mjuk i oljan ca 5 minuter. Lägg löken i soppbasen. Smaka av med salt.

  4. Skär fisken i bitar. Koka den på svag värme i soppbasen tills den är klar, ca 3 minuter. Lägg i kräftstjärtar och dill i 2-3 minuter tills allt blir genomvarmt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök