Enchiladas med oumph

Recept på enchiladas med oumph. Oumph är en vegetarisk produkt som tillverkas av sojabönor som valsas till stora flagor. I smak och konsistens påminner det om kyckling. Oumph kan ­ersättas med quorn.
Jessica Erixon
Recept på enchiladas med oumph.
Recept på enchiladas med oumph. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 påse oumph med g­rillsmak - fryst, (280 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt tortillabröd - (340 g)
  • 100 g ost - riven
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl gräddfil
  • 200 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Stek oumphen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt paprika, lök och vitlök och låt steka med ca 2 min. Rör i tomatpurén och häll på vattnet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och låt sjuda ca 5 min.

  3. Fördela röran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Servera enchiladas med gräddfil och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!