Enchiladas med kyckling

Recept på enchiladas med kyckling. Fyllda enchiladas passar både stora och små. Dubbla satsen och bjud in grannarna. 

Lisa Lemke
Enchiladas med kyckling
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor - gul och röd
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk paprikapulver - rökt
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 1 dl tomatsalsa - från burk
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 förp tortillabröd - gärna med majs (ca 340 g)
  • 2,5 dl cheddarost - riven, eller annan ost som smälter bra

Garnering

  • 1 dl gräddfil
  • koriander - hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna grill. Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. 

  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kycklingen på ett fat. Fräs grönsakerna i stekpannan ca 3 min. Blanda ner kycklingen och krydda med paprikapulver, spiskummin, koriander, salt och peppar. Häll över krossade tomater, salsa och vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra ca 5 min.

  3. Fördela hälften av kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Strö på osten.

  4. Gratinera enchiladan mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. 

  5. Ringla gräddfil på enchiladan och strö över koriander. Servera med sallad. 

Vad tyckte du om receptet?