Enchiladas med kyckling

Recept på enchiladas med kyckling. Fyllda enchiladas passar både stora och små. Dubbla satsen och bjud in grannarna. 
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor - gul och röd
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk paprikapulver - rökt
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 1 dl tomatsalsa - från burk
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 förp tortillabröd - gärna med majs (ca 340 g)
  • 2,5 dl cheddarost - riven, eller annan ost som smälter bra

Garnering

  • 1 dl gräddfil
  • koriander - hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna grill. Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. 

  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kycklingen på ett fat. Fräs grönsakerna i stekpannan ca 3 min. Blanda ner kycklingen och krydda med paprikapulver, spiskummin, koriander, salt och peppar. Häll över krossade tomater, salsa och vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra ca 5 min.

  3. Fördela hälften av kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Strö på osten.

  4. Gratinera enchiladan mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. 

  5. Ringla gräddfil på enchiladan och strö över koriander. Servera med sallad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!