Enchiladas med gurk- och koriandersallad

Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak.
Tom Sjöstedt
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 förp tomater - krossade med chilismak ( 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Enchiladas

  • 8 tortillabröd - (340 g)
  • 50 g ost - riven

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  2. Fyll tortillabröden med hälften av köttfärssåsen och rulla ihop.  Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 12–14 min. Ställ resten av såsen i kyl.

  3. Skär gurkan i tärningar. Hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.

  4. Servera enchiladan med gurk­salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!