Enchiladas med gurk- och koriandersallad

Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak.
Tom Sjöstedt
Enchiladas med gurk- och koriandersallad
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 förp tomater - krossade med chilismak ( 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Enchiladas

  • 8 tortillabröd - (340 g)
  • 50 g ost - riven

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  2. Fyll tortillabröden med hälften av köttfärssåsen och rulla ihop.  Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 12–14 min. Ställ resten av såsen i kyl.

  3. Skär gurkan i tärningar. Hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.

  4. Servera enchiladan med gurk­salladen.

Vad tyckte du om receptet?