Enbärssnaps med citron och gurka

Enbärssnaps med citron och gurka passar bra till sillen på julbordet. Enbärs-essensen ska dra 3 dagar i rumstemperatur, och kan sedan sparas 1 vecka i kylen.

Enbärssnaps med citron och gurka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin special - (35 cl)
  • 10 enbär
  • 1 - 2 msk honung - flytande
  • 1 citron
  • 2 remsor gurka - hyvlade

Gör så här

  1. Enbärsessens: Stöt enbären och blanda dem och honung med 1 dl av spriten. Låt stå 3 dygn i rumstemperatur.

  2. Sila. Blanda essensen med resterande brännvin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort skalet i tunna remsor. Häll snapsen över citronskal och gurka i en flaska när den ska serveras.

  3. Plocka bort citronskal och gurka och tillsätt eventuellt nya vid servering om du vill ha en vacker flaska.

Vad tyckte du om receptet?