Enbärs- och ingefärssill

Recept på enbärs- och ingefärssill. Den färska ingefäran ger sillen ett lyft.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)

Lag

  • ingefära - 2 cm färsk (15 g)
  • 1 lök - gul
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 enbär - krossade
  • 5 vitpepparkorn - krossade
  • 1 lagerblad

Garnering

  • rosmarin
  • enbär

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran grovt. Skala och skiva löken. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt lagen kallna.

  2. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 cm sneda skivor. Lägg sillen i en burk och häll över den kalla lagen. Ställ kallt 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!