Ekots chokladtårta med torkade tranbär

Baka i springform och servera som tårta eller skär upp och bjud den som konfekt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 250 g mörk choklad - mörk (Valrhona Guanaja)
  • 1,5 dl pistaschnötter
  • 1,5 dl tranbär - torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° (160° varmluft). Spänn fast ett papper i en 24 cm form med löstagbar kant.

  2. Smält smöret med chokladen över låg värme i en kastrull.

  3. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner vetemjölet, och rör ner det smälta chokladsmöret.

  4. Tillsätt tranbär och pistaschnötter och rör om.

  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös inuti. Låt den kallna helt innan den lossas från formen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!