Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Fett: 8g
Protein: 5g
Kolhydrater: 27g
Rosta nötterna i torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka nötterna grovt. Skär aprikoserna i små tärningar.
Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 2 msk olja, nötter, aprikoser, gojibär, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den väl. Dela degen i 15 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med olja och strö på frön. Täck över med plastfolie.
Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.
Sätt ugnen på 250°. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen ca 15 min.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.