Edamamebönor med ingefära och sichuanpeppar

Recept på förrätt med smakrika edamamebönor. Sichuanpeppar har en säregen, syrlig, och spännande smak. Den finns att köpa i asiatiska butiker men säljs också på burk av märket Risberg. På edamamebönor äts inte skidan som är för hård. Man stoppar in hela bönskidan i munnen och drar ut de mjälla bönorna med tänderna.

Petra Lindstrand
Edamamebönor med ingefära och sichuanpeppar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 påse edamamebönor - frysta (300 g)
  • 50 g ingefära
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk misopasta
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Hacka sichuanpepparen. Fräs blandningen i olja i en medelvarm stekpanna i ca 2 min. Rör ner miso och låt den fräsa med i ca 1 min.

  2. Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet och låt dem ånga av.

  3. Rör ner de nykokta bönorna i stekpannan och stek dem i ca 1 min. Häll bönor och fräs i en skål och strö över flingsalt. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?