Éclairer med nougatkräm

Éclairer med nougatkräm är en dröm för dig som gillar nougat och hasselnötter. Var noga med momenten i receptet, och håll koll på temperaturen på plattan. Det är viktigt för att krämen inte ska skära sig.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12 petits-chouxer - se recept
  • 1 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g guldnougat
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • 0,5 dl florsocker - + 1/2 msk + 1 msk
  • 1 tsk vatten
  • 0,5 dl hasselnötter - hackade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Vispa upp äggulorna med sockret. Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Häll den kokande mjölken över äggsmeten under vispning.

  2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud tills krämen tjocknar. Den ska inte koka, då är det risk att den skär sig.

  3. Grovhacka nougaten och lägg i en skål. Smält i mikron. Blanda ner nougaten lite i taget i äggsmeten. Lyft upp gelatinbladet och smält det i lite av ägg- och nougatsmeten. Rör ner resten av krämen. Häll upp i en skål.

  4. Vispa grädden lätt och rör ner i nougatsmeten. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  5. Vispa upp nougatkrämen och fyll en spritspåse. Låt stå i kylen tills det är dags att fylla petits-chouxerna.

  6. Blanda 1/2 dl florsocker och vattnet. Blanda nötter och 1/2 msk florsocker.

  7. Skär av toppen på petits-chouxerna. Spritsa i nougatkräm. Stryk lite florsockerglasyr på locket och strö över nötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!