Dumplings med vietnamesisk dippsås

Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Dumplings kan göras i förväg och styckfrysas.
Dumplings med vietnamesisk dippsås
Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 25 ark wontondeg - (ca 8 x 8 cm)
  • 200 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 citrongräs
  • 1 salladslök
  • 1 msk rapsolja - + 2 msk
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dippsås

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk fisksås - vegetarisk
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk rårössocker

Gör så här

  1. Dippsås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser.

  2. Finstrimla vitkålen. Skala och finstrimla moroten. Skär av ca 4 cm av rotbiten på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finstrimla det. Strimla ­salladslöken. Stek vitkål, citron­gräs och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt ingefära och krydda med salt och peppar.

  3. Lägg ut wontonarken och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Tryck ihop och vecka kanten. Fortsätt tills fyllningen är slut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Stek dumplingsen i 2 msk olja ca 2 min runt om. Servera med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?