Dumlekolasås

Här hyllar vi minnet av Dumleklubban (som precis slutat tillverkas) med en Dumlekolasås. Såsen håller sig bra i kylen om det nu skulle bli något över. Allra godast är den varm eller ljummen med vaniljglass och färska jordgubbar.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 12 Dumlekolor

Tillbehör:

  • vaniljglass
  • jordgubbar

Gör så här

  1.  Rör samman kakao, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min, rör då och då. Halvera kolorna på mitten.

  2. Lägg ner 5 kolabitar i såsen. Värm såsen på låg värme. Rör långsamt tills kolorna smälter. Upprepa med resterande kolor. Rör tills såsen blir helt slät. Såsen ska inte koka.

  3. Häll kolasåsen i en glasburk eller servera den direkt med vaniljglass och jordgubbar. Förvara såsen i burk med tättslutande lock. Den håller flera veckor i kyl. 

Gör så här

Gör så här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!