Dumlekakor – enkelt recept

Dumlekakor är makalöst gott! Dessutom är de barnsligt enkla att baka. Här är vårt bästa recept!
Mitt Kök
Foto: Jorunn Amcoff
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 24 Dumlekolor
  • 1 ask Nobless

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Smält smöret i en kastrull. (Du kan även använda rumsvarmt smör om du vill.)

  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan i smöret och blanda till en deg.

  4. Låt degen vila i kylen i 20-30 minuter.

  5. Placera ut 24 kakformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 små delar. Rulla varje del till en boll och lägg en boll i varje form. Tryck ner en dumlekola i varje boll. Du behöver inte trycka ner kolan helt och hållet. Det gör ingenting om kakan går sönder – den kommer gräddas ihop.

  6. Grädda kakorna på 200 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.

  7. Ta ut plåten och lägg en noblesse på varje kaka, så att den smälter.

  8. Låt kakorna svalna innan du äter dem. Ät och njut!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Kladdig kladdkaka – gott recept 

Läs också: Maränger – recept 

Recept från Mitt kök