Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Läsartips: Dumlebrûlée

Crème brûlée kan varieras på många sätt. Här sätter dumlekolor lite svensk touch på den franska klassikern. Servera gärna färgstarka, färska bär eller frukter till brûléen. Sagoligt smarrig efterrätt!

Allt om Mat
Läsartips: Dumlebrûlée
Läsartips: Dumlebrûlée
Läsartips: Dumlebrûlée

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 15 Dumlekolor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggulor

Garnering

  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen.

  2. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten.

  3. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.

  4. Strö socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Tack för receptet Elin Johansson från Motala! Var fick du inspiration till ditt recept och när åt du rätten första gången?

– Idén kom när jag försökte hitta på så många olika brûléer som möjligt. Jag googlade på dumlebrûlée utan att få någon träff, då blev jag glad! Jag åt rätten första gången på en middag med min sambo och goda vänner.