Läsartips: Dumlebrûlée

Crème brûlée kan varieras på många sätt. Här sätter dumlekolor lite svensk touch på den franska klassikern. Servera gärna färgstarka, färska bär eller frukter till brûléen. Sagoligt smarrig efterrätt!
Allt om Mat
Läsartips: Dumlebrûlée

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 15 Dumlekolor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggulor

Garnering

  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen.

  2. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten.

  3. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.

  4. Strö socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?