Dubbelgravad lax

Recept på dubbelgravad lax. Ett dygns gravning och ett dygn i rimlag – så får Carola sin lax sällsynt lyckad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 1,2 dl råsocker
  • 1 dl salt
  • 1 knippa dill

Rimmningslag

  • 1 l vatten
  • 1 msk salt

SERVERING

  • 1 dillolja - se separat recept
  • 1 hovmästarfärskost - se separat recept

Gör så här

  1. Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet 1 dygn.

  2. Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i rimningslagen i påsen och knyt till. Låt den ligga ytterligare 1 dygn i kylskåp.

  3. Ta upp och torka laxen. Skär den inför servering i tunna skivor. Droppa dillolja över och servera hovmästarfärskost till.

  4. Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!