Dubbelbakad potatis med grekisk fyllning

Dubbelbakade potatisar där fyllningen blandats med potatisens inkråm och sedan lagts tillbaka i skalen är populärt i England. Här har de fått en grekisk touche och är smaksatta med bl a soltorkad tomatcrème.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche - gärna lätt
  • 3 msk soltorkad tomatcrème - eller röd pesto
  • 12 oliver - halverade, gärna kalamata
  • 3 msk basilika - färsk hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm peppar

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och pricka dem runt om med en gaffel. Baka mitt i ugn 50-60 minuter eller tills de är mjuka, känn med sticka. Dela potatisarna i halvor och gröp ur innanmätet.

  2. Smula fetaosten. Blanda crème fraiche med soltorkad tomatcrème. Rör samman med potatis, ost, oliver och basilika. Salta och peppra och fyll tillbaka i potatisskalen.

  3. Sätt mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills potatisarna är genomvarma och fått lite färg. Servera med en blandad sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!