Dragonsill

Dragonsill har en kraftig dragonsmak av både ­inlagd och färsk dragon.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk estragon - (inlagd dragon i vinäger)
  • 1 msk dragon - hackad
  • 1 krm salt

Garnering

  • dragonkvistar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna. Skölj sillen i kallt vatten och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 2 dygn.

  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda majonnäs, crème fraiche, estragon och hackad dragon. Krydda med salt.

  3. Blanda ner sillen i såsen. Låt stå i kylen fram till servering.

  4. Garnera sillen med dragon före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg