Dopp i kopp

Dopp i kopp är en perfekt liten förrätt som går att göra klar i förväg.
Allt om Mat
Lägg skedarna på glasen och servera direkt. Gästerna rör ner skeden i soppan och njuter av doppet.
Lägg skedarna på glasen och servera direkt. Gästerna rör ner skeden i soppan och njuter av doppet. Foto: Ulf Svensson

BULJONG

  • 1 l skinkspad
  • 2 grönkål - kvistar (100 g)
  • 1 msk smör
  • 200 g julskinka - skivad

DOPPA

  • 2 vörtbröd - skivor
  • 1 msk smör
  • 8 tsk söt senap - stark

TILLBEHÖR

  • 8 glas - som tål värme
  • 8 skedar

Gör så här

  1. Hetta upp spadet och sila det ev så att vätskan blir klar. Smaka av sältan, späd ev med vatten. Hacka grönkålen och fintärna julskinkan.

  2. Kantskär och fintärna vörtbrödet. Stek det i smör.

  3. Fräs grönkålen nån minut i smör. Fördela skinktärningarna och grönkålen i glasen. Koka upp spadet i en kastrull. Häll det i glasen.

  4. Lägg ca 1 tsk senap på varje sked och toppa med det stekta brödet. Lägg skedarna på glasen och servera direkt. Gästerna rör ner skeden i soppan och njuter av doppet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!