Dinkelpannkakorullar med ost och skinka

Jag tycker om att använda dinkelmjöl till pannkakor. Då smakar de mer, utan att barnen klagar på att de känns ”grova”. Med en enkel fyllning är det här den perfekta strandlunchen, tycker jag. Variera med keso som fyllning.
Malin Landquist
Foto: Peter Carlsson

Dinkelpannkaksrullar

  • 3 ägg
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 25 g smör

Fyllning

  • 20 skivor ost - t ex Billinge, mild
  • 150 g rökt skinka i tunna skivor
  • 1 kruka plocksallad

Gör så här

  1.  Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ihop till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.

  2. Smält smöret i en pannkakslagg eller mindre stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek 10–12 pannkakor. Lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan och låt kallna.

  3. Lägg ost, skinka och salladsblad på pannkakorna. Rulla ihop till rullar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!