Dinkelknäckebröd

Om du inte har en kruskavel kan knäcke­­bröden naggas tätt med en gaffel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 10 dl dinkelmjöl fullkorn - (600 g + 60 g) + 1 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, vetemjöl och 10 dl dinkelmjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. Sätt ugnen på 275°.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i ca 30 bitar. Kavla ut bitarna med vanlig kavel till ovaler, ca 14 cm långa och 8 cm breda. Strö på solroskärnor och linfrö och kavla tätt med kruskavel. Strö över flingsalt och lägg över rundlarna undan för undan på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda bröden mitt i ugnen 6-8 min. Låt bröden kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!