Dillsnäckor

Dillsnäckor med mild smak av fänkål passar perfekt som tilltugg till fisksoppa.

Allt om Mat
Dillsnäckor

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 14 - 15 dl siktat dinkelmjöl - (770 g-825 g)
  • 2 tsk fänkål - stött
  • 2 tsk salt

fyllning

  • 1 knippa dill
  • 75 g smör
  • 2 msk citronolivolja

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 1 - 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till fingervarmt, 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjöl, fänkål och salt, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen i hushållsmaskin ca 15 min.

  2. Låt degen jäsa under bakduk ca 50 min.

  3. Fyllning: Finhacka dillen och blanda med rumsvarmt smör och citronolivolja.

  4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan nedåt på plåt med bakplåtspapper. Låt snurrorna jäsa övertäckta ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt snurrorna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?