Dillsnäckor

Dillsnäckor med mild smak av fänkål passar perfekt som tilltugg till fisksoppa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 14 - 15 dl siktat dinkelmjöl - (770 g-825 g)
  • 2 tsk fänkål - stött
  • 2 tsk salt

fyllning

  • 1 knippa dill
  • 75 g smör
  • 2 msk citronolivolja

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 1 - 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till fingervarmt, 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjöl, fänkål och salt, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen i hushållsmaskin ca 15 min.

  2. Låt degen jäsa under bakduk ca 50 min.

  3. Fyllning: Finhacka dillen och blanda med rumsvarmt smör och citronolivolja.

  4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan nedåt på plåt med bakplåtspapper. Låt snurrorna jäsa övertäckta ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt snurrorna svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!