Dillpicklad gurka

Dillpicklad gurka från Polen har många likheter med den svenska saltgurkan men istället för ättika är det vinäger i lagen. Gurkan får rejäl smak av dill och vitlök och är ett perfekt tillbehör till burgaren.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 12 västeråsgurkor - eller smågurkor
  • 5 vitlöksklyftor
  • 6 dillkronor - eller 8–9 dillkvistar
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk kummin - hel
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 2 lagerblad

Lag

  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 12 dl vatten
  • 3 msk salt

Gör så här

  1. Skrubba gurkorna och skär bort stjälkfästet om det finns kvar. Lägg gurkorna i isvatten ca 1 timme, det gör dem krispigare.

  2.  Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Lägg vitlök, korianderfrön, kummin och lagerblad i en väl rengjord burk. Varva gurkor och dill i burken.

  3. Koka upp vinäger, vatten och salt i en kastrull och låt sjuda ca 5 min. Häll den heta lagen över gurkorna och sätt på locket direkt. Låt svalna och förvara sedan i kylen. Låt stå ca 1 vecka före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!