Dill- och citronsnaps

Citron och dill ger en snaps med fräsch smak.
Allt om Mat
Dill- och citronsnaps

Ingredienser

  • 2,5 dl brännvin - okryddat, t ex Brännvin special
  • 3 dillkvistar
  • 1 citron - liten
  • 2 tsk honung - flytande

Gör så här

  1. Häll spriten i en skål och lägg i dillen.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 4 msk saft. Blanda ner citronskal och -saft i spriten. Tillsätt honung och rör tills den har löst sig.

  3. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna snapsen med en rökt laxsill

Särskilt lyckad kryddkombination från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Foto: Agneta Thorsén

Färskrökt lax, gräslök och rödlök samsas med sillfiléer i en krämig sås. Till detta serveras krogens egen snapsklassiker. 

– Här har vi använt två av våra bästa snapskryddor, dill och citron, i en snaps som är lika god till sillen som till en varm fiskrätt.

Här hittar du receptet på rökt laxsill.