Dhal med blomkål och spenat

Dhal med blomkål och spenat är en indisk linsgryta. Här görs den av svarta linser, som dock har en nackdel – de färgar lätt av sig på t ex blomkål. Servera därför grytan så snart den är färdig.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 2 dl linser - svarta
  • 1 - 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 blomkålshuvud - (600 g)
  • 150 g spenat - färsk
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Kärna ur och hacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs chili, lök och vitlök i 1/2 dl rapsolja i en gryta ca 3 min. Blanda i linserna. Häll över 5 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen och spiskummin. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  4. Bryt blomkålen i små buketter. Blanda ner den i linserna och koka ytterligare ca 5 min. Blanda ner spenaten i grytan och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Strö repad koriander över grytan och servera den med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!