Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Deviled eggs med chilisill

En amerikansk klassiker med ägghalvor som toppas med en smakrik fyllning, kryddad med tabasco och kajennpeppar.

Elisabeth Johansson
Deviled eggs med chilisill
Deviled eggs med chilisill
Deviled eggs med chilisill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10 ägg - kalla hårdkokta
  • 2 msk majonnäs
  • 1,5 msk crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 krm cajennepeppar
  • tabasco
  • salt

Chilisill

  • 4 sillfiléer - matjessill eller 5-minuterssill, inläggningssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisauce
  • 2 msk chili sauce - Heinz
  • 2 tsk srirachasås

Till garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Deviled eggs: Dela äggen på mitten.

  2. Ta ur äggulorna ur ägghalvorna. Lägg äggulorna i en skål och mosa dem tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och tabasco.

  3. Fyll hålrummen med fyllningen, spritsa eller klicka i och lägg upp äggen på ett stort fat.

  4. Chilisill: Skär sillen i smala bitar.

  5. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna.

  6. Deviled eggs med chilisill: Lägg upp äggen på ett stort fat.

  7. Lägg sillbitar på äggen och servera resten av sillen i en skål till äggen.

  8. Strö över smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök