Delizie med kronärtskockor och ricotta

Recept på delizie, pastarullar, med kronärtskockor. Den stora mängden sås gör att rullarna blir mjuka och saftiga.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - marinerade (290 g)
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl parmesan - + 1 dl
  • 70 g spenat - färsk
  • 8 dl ostsås - färdig, t ex Kelda
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 krm cayennepeppar

Tomatsallad

  • 300 g småtomater - gärna i olika färger
  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 msk olja - från kronärtskockorna
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 25 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt kronärtskockhjärtana rinna av men spara oljan. Hacka kronärtskockorna, spara några till garnering. Blanda ricottan med 2 dl parmesanost och 2 msk av oljan från kronärtskockorna. Blanda i skockorna.

  2. Halvera lasagneplattorna på längden. Bred på ricottaröran och lägg på spenatbladen. Rulla ihop plattorna och lägg dem i smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.

  3. Blanda ostsåsen med vinet och krydda med  cayennepeppar. Häll såsen över rullarna och strö över 1 dl parmesan.

  4. Gratinera mitt i ugnen 20–25 min, tills rullarna är mjuka och har fått fin färg.

  5. Sallad: Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Skär de sparade kronärtskockorna i tunna klyftor. Blanda tomater, lök, skockor, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Blanda i rucolan.

  6. Toppa delizien med tomatsallad och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!