Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Danskt rågbröd - recept

Danskt rågbröd med grovt rågmjöl och svart sirap gör det här brödet både vackert och gott.

Riktigt enkelt att göra och en stor favorit!

Mitt Kök
Danskt rågbröd - recept
Danskt rågbröd - recept
Danskt rågbröd - recept
Foto: Pernilla Hed

Steg 1

  • 5 dl vatten - hett
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 175 g solroskärnor
  • 50 g linfrön
  • 5 tsk salt

Steg 2

  • 5 dl vatten
  • 65 g jäst
  • 2,5 dl sirap - mörk
  • 10,5 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll hett vatten över de torra ingredienserna och låt stå över natten eller tills det har kallnat (skållning).

  2. Blanda i ingredienserna från steg 2 i skållningsblandningen, låt allt blandas till en smidig deg och fördela den i tre 1 1/2 litersformar.

  3. Låt degen jäsa i cirka 45 minuter och grädda sedan i 200 grader cirka 45 minuter eller tills innertemperaturen i brödet är 98 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök