Daimglass

Världens godaste glass. Den är dessutom mycket enkel att göra. Varken spis eller glassmaskin behövs, däremot frys. Ät glassen med solvarma bär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 daim - dubbla

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 min till en vit fluffig smet. Vispa grädden för sig och hacka Dajmen fint.

  2. Blanda samman äggulesmet, grädde och Dajmhack. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke.

  3. Frys ca 8 timmar eller mer. Låt den stå 20-30 min och tina i kyl före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!