Dadlar med ädelost och lufttorkad skinka - passar bra till glöggmyset

Enkla tilltugg, perfekta på en glöggfest. Fruktigt, salt och sött. Servera dadlarna med ädelost och skinka – helst till glöggen eller som snittar till festen.

Carina Wall
Dadlar med ädelost och lufttorkad skinka - passar bra till glöggmyset
Dadlar med ädelost och lufttorkad skinka

Dadlar med ädelost och lufttorkad skinka

  • 20 dadlar
  • 100 g ädelost
  • 10 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur dadlarna och skär osten i små tärningar.

  2. Fyll dadlarna med ost och linda 0,5 skiva skinka runt varje dadel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Tillaga dadlarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera dem varma.

Vad tyckte du om receptet?

Unikt er­bju­dan­de

4 nr läsning + 2 vinglas från Iittala för bara 98 kr.