Dadelkaka

Dadelkakan blir bäst då den får vila ett dygn i kylen före servering.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 g dadlar - färska
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 3 msk kaffe - starkt gärna espresso, kallt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vatten och smör. Koka ihop ca 10 min. Låt kallna.

  2. Blanda ner äggen, ett i taget, i dadelsmeten. Tillsätt kaffe och mjöl, blandat med övriga ingredienser.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  4. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den stjälps upp på galler och får kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!