Dadelbars

Bra mellanmål – gott och praktiskt att ta med! Om man vill kan man byta ut tranbären mot russin eller torkade blåbär.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g dadlar - urkärnade
  • 5 dl havregryn - (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 dl kokos - riven
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 dl tranbär - torkade

Gör så här

  1. Mixa ihop dadlar, havregryn, solroskärnor, linfrön, chiafrön och kokos.

  2. Smält kokosolja, jordnötssmör och lönnsirap på låg värme. Häll i vätskan i dadelmixen och mixa hastigt ihop allt. Vänd i tranbären för hand.

  3. Lägg plastfilm eller bakplåtspapper i en form, cirka 20 × 20 centimeter i diameter, och tryck ut massan i botten på formen i ett jämnt lager. Ställ in formen i frysen i 1–2 timmar och skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!