Dadelbars

Bra mellanmål – gott och praktiskt att ta med! Om man vill kan man byta ut tranbären mot russin eller torkade blåbär.
Elisabeth Johansson
Dadelbars
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g dadlar - urkärnade
  • 5 dl havregryn - (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 dl kokos - riven
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 dl tranbär - torkade

Gör så här

  1. Mixa ihop dadlar, havregryn, solroskärnor, linfrön, chiafrön och kokos.

  2. Smält kokosolja, jordnötssmör och lönnsirap på låg värme. Häll i vätskan i dadelmixen och mixa hastigt ihop allt. Vänd i tranbären för hand.

  3. Lägg plastfilm eller bakplåtspapper i en form, cirka 20 × 20 centimeter i diameter, och tryck ut massan i botten på formen i ett jämnt lager. Ställ in formen i frysen i 1–2 timmar och skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök