Currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur

Recept på currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur. Servera tofun nystekt, det är bättre att gästerna väntar på middagen än tvärtom!
Recept på currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur.
Recept på currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur. Foto: Per Ranung

Currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur

  • 400 g tofu
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Bulgur

  • 3 dl bulgur
  • 1 purjolök
  • 1 paprika - röd
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • soja

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg purjo och paprika på bulgurn när ca 5 min återstår av koktiden, spara lite grönt till garnering.

  2. Skär tofun i skivor. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i mjöl, blandat med curry och salt.

  3. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Blanda ner crème fraîche, salt och peppar i bulgurn. Servera med tofu och soja. Strö över purjolök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!