Currysoppa med ris och höns

Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en currysoppa med ris och höns. Äpple i toppingen friskar upp den mustiga soppan.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 12 dl hönsbuljong - hemkokt, <a href="https://alltommat.se/recept/honsbuljong/">se recept här</a>
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Topping

  • 1 dl basmatiris
  • 300 g hönskött - kokt
  • 0,5 dl gröna ärter - frysta
  • 1 äpple - grönt
  • 0,5 dl gräslök - hackad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i smör i en gryta ca 3 min. Blanda i mjölet och häll på buljong och grädde. Låt soppan koka utan lock ca 10 min.

  3. Blanda i mango chutneyn och krydda soppan med salt och peppar.

  4. Finstrimla hönsköttet. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda hönskött, ärter, äpple och gräslök.

  5. Fördela riset i skålar. Häll över soppan och toppa med hönsblandningen.

    Foto: per ranung

    Höns och curry i en traditionell kombination med snälla smaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!