Currysill

Krämig sill med curry, äpple och pickles. Gott att servera på kavring eller på knäckebröd tillsammans med västerbottensost och rädisor.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - 5-minuterssill
  • 0,5 äpple
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk pickles - eller finhackad syltlök, finhackad
  • 0,5 msk curry

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  2. Skär äpplet i fina tärningar.

  3. Blanda gräddfil, majonnäs, pickles eller syltlök, äpple och curry. Vänd i sillen.

  4. Förvara sillen i kylen.

  5. Garnera med dill vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök