Currysill

Denna currysill måste alltid finnas med på Solveig och Görans sillbord. Den har en kraftig currysmak som lyfts av sött äpple, paprika och morot.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 matjessill - (à 200 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk curry
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen
  • 1 msk honung
  • 4 dl crème fraiche - lätt
  • 2 dl majonnäs - lätt (Hellmans)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar - nymald
  • 1 knippa gräslök

Gör så här

  1. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka lök och morötter. Kärna ur och fintärna paprikan.

  2. Fräs lök, morot, paprika och curry i smöret ca 3 min. Låt kallna.

  3. Kärna ur och småtärna äpplena. Blanda honung, creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd i sill, grönsaker och äpple. Hacka gräslöken. Rör ner gräslöken i röran.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!