Currymarinerad kycklingfilé, bulgursallad & yoghurt

Detta blev de hungriga barnens favorit, mör kyckling med fyllig smak av curry. Olika curryblandningar ger olika smak och hetta, välj din egen favorit.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé - eller lårfilé

Marinad

  • 2 dl naturell yoghurt - mild
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt

Yoghurt

  • 3 dl naturell yoghurt - mild
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 3 krm salt

Tillbehör

  • 1 burk mango chutney

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 burk körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 dl purjolök - strimlad
  • 0,5 burk solrosskott
  • 2 knippa rucola

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i kuber, 1 1/2 x 1 1/2 cm, trä upp dem på spett, ej för tätt, och lägg i en avlång form.

  2. Blanda yoghurt, curry, gurkmeja och salt. Häll marinaden över spetten och rulla runt dem så att marinaden fördelas jämnt, marinera minst 2 timmar, gärna längre. Låt stå kallt.

  3. Blanda yoghurt, pressad vitlök, och salt, häll i en vacker burk och ställ kallt.

  4. Grillning: Tänd 1-2 engångsgrillar och grilla spetten runtom ca 3 min på var sida. Servera med yoghurt, bulgursallad och mango chutney.

Bulgursallad:

  1. Koka bulgur med vatten, buljongtärning, pressad vitlök, citron och olja 10 min. Låt svalna.

  2. Halvera tomaterna, strimla gurkan och blanda det med strimlad purjolök, solrosskott och bulgurvetet. Lägg upp i en skål, förslut och förvara kallt fram till serveringen. Servera med en hög av rucola på salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!