Currygryta med linser och blomkål

Currygryta med linser och blomkål innehåller madrascurry. Madrascurry är lite hetare än vanlig curryblandning eftersom den bland annat innehåller cayennepeppar. Använder du vanlig curry kan du tillsätta lite mer för en intensivare smak.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 1 blomkålshuvud - stort (800 g)
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 dl linser - röda
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk currypulver - madras
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Bryt blomkålen i små buketter. Fnstrimla blasten. Halvera tomaterna. Skölj linserna i kallt vatten. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.

  3. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 2 min. Tillsätt blomkålen med det mesta av blasten, linser, tomater, curry och buljongtärning. Häll över 4 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.

  4. Blanda yoghurten med 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Strö den sparade blomkålsblasten över grytan och servera med ris och yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!