Currygryta med aubergine

Currygryta med aubergine innehåller massor med härligt mustiga kryddor som smaksätter grytan. Gör gärna dubbel sats, den är lika god i matlådan nästa dag.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g aubergine
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkmeja - mald
  • 0,5 tsk koriander - mald
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 2 dl tomater - krossade
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • basmatiris

Gör så här

  1. Skär auberginen i mindre bitar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Stek auberginen i olja i omgångar i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Rör i de torra kryddorna och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna samt auberginen. Koka upp och låt sjuda under lock 15–20 min.

  3. Garnera grytan med koriander och servera med basmatiris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!