Currygryta med aubergine
Koktid:
Aktiv tid c:a 15 minuter
Currygryta med aubergine innehåller massor med härligt mustiga kryddor som smaksätter grytan. Gör gärna dubbel sats, den är lika god i matlådan nästa dag.
Ingredienser
-
500 g
aubergine
-
1 burk
kikärter
- (400 g)
-
0,5 dl
olivolja
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
1 msk
curry
-
2 tsk
garam masala
-
0,5 tsk
gurkmeja
- mald
-
0,5 tsk
koriander
- mald
-
1 msk
ingefära
- riven, färsk
-
2 dl
tomater
- krossade
-
1 burk
kokosmjölk
- (400 ml)
-
2 msk
tomatpuré
-
2 tsk
strösocker
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
koriander
Tillbehör
-
basmatiris
Gör så här
-
Skär auberginen i mindre bitar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Stek auberginen i olja i omgångar i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Rör i de torra kryddorna och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna samt auberginen. Koka upp och låt sjuda under lock 15–20 min.
-
Garnera grytan med koriander och servera med basmatiris.