Cupcakes med apelsin och pistaschnötter

Recept på cupcakes med apelsin och pistaschnötter. Lätta att göra, oemotståndligt goda och passar utmärkt till julfikat. Apelsin och pistaschnötter sätter härlig julsmak på dessa goda cupcakes. Toppa med vanilj- och apelsinfrosting.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Frosting

  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk apelsinskal - rivet

Garnering

  • 25 g pistaschnötter
  • apelsinskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner i äggsmeten. Blanda i smöret.

  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 15–20 min. Låt dem kallna på galler.

  4. Frosting: Blanda smör och färskost väl. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och apelsinskal.

  5. Hacka pistaschnötterna. Bred frosting på muffinsen och garnera med pistaschnötter och apelsinskal.

Recept: Karin Wenner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!