Cruditéfat med sardell- och persiljedressing
Servera cruditén som snacks till drinken eller som förrätt.
Ingredienser
4
personer
-
1
rödbetor
- (300 g) knippe
-
1
rädisor
- (150 g) knippe
-
1
primörmorötter
- (300 g) knippe
-
250 g
körsbärstomater
- på kvist
Sardell- och persiljedressing
-
2
vitlöksklyftor
-
6
sardeller
-
2
schalottenlökar
-
4 msk
vinäger
-
1 dl
olja
- raps- eller oliv
-
1 dl
persilja
- finhackad
-
1 msk
citronskal
- finrivet
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
-
Skölj och ansa rädisor, morötter och tomater.
-
Skala och finhacka vitlök, sardeller och schalottenlök. Mosa sardellerna med en gaffel och blanda dem med vitlök, schalottenlök, vinäger och olja.
-
Blanda ner persilja och citronskal i dressingen. Smaka av med salt och peppar.
-
Doppa grönsakerna i dressingen och servera med vitt surdegsbröd.