Cruditéfat med sardell- och persiljedressing

Servera cruditén som snacks till drinken eller som förrätt.

Allt om Mat
Cruditéfat med sardell- och persiljedressing

Ingredienser

  • 1 rödbetor - (300 g) knippe
  • 1 rädisor - (150 g) knippe
  • 1 primörmorötter - (300 g) knippe
  • 250 g körsbärstomater - på kvist

Sardell- och persiljedressing

  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 sardeller
  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk vinäger
  • 1 dl olja - raps- eller oliv
  • 1 dl persilja - finhackad
  • 1 msk citronskal - finrivet
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.

  2. Skölj och ansa rädisor, morötter och tomater.

  3. Skala och finhacka vitlök, sardeller och schalottenlök. Mosa sardellerna med en gaffel och blanda dem med vitlök, schalottenlök, vinäger och olja.

  4. Blanda ner persilja och citronskal i dressingen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Doppa grönsakerna i dressingen och servera med vitt surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?