Crostini med tofukräm och grillad paprika

Den mjuka silkestofun är perfekt att mixa i en len kräm, dipp eller sås. Asiatiska butiker är ett säkert kort för att få tag i fin silkestofu.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 0,5 baguette
  • 0,5 baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 pkt silkestofu - t ex Blue Dragon (349 g)
  • 1 burk grillad paprika - (200 g)
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skiva baguetten tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med 2 msk olja. Strössla över 1 tsk flingsalt.

  3. Rosta brödskivorna gyllenbruna och knapriga mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Plocka basilikabladen (lägg undan lite till garnering). Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök och tofu med en stavmixer eller i en matberedare. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Låt paprikan rinna av (men häll inte bort oljan – den är god till annan matlagning!). Toppa crostini med tofukräm, grillad paprika och de sparade basilikabladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!