Crostini med skagenröra

Inget bröllop utan skagen! Det är det godaste man kan äta till ett glas bubbel. Majonnäsen som blir över kan sparas i kylen ca 2 veckor och användas till kalla såser och dressingar eller till räkmackan.
Crostini med skagenröra
Crostini med skagenröra Foto: Charlie Drevstam

Crostini med skagenröra

  • 0,5 baguette
  • 2 msk olivolja
  • 400 g räkor - skalade
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 msk pepparrot - riven

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl solrosolja
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär baguetten i tunna skivor, ca 0,3 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och pensla med olja. Rosta brödskivorna mitt i ugnen 5–7 min.

  3. Majonnäs: Rör ihop äggula, senap och vinäger. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa sist ner citronsaften och krydda med salt och vitpeppar.

  4. Använd 1 1/2 dl av majonnäsen och vänd ner räkor, dill och pepparrot.

  5. Lägg upp skagenröran på de rostade brödskivorna precis före servering. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!