Crostini med grov tapenade och melon

Den oumbärliga tapenaden är ett måste i det sydfranska sommarköket, och förekommer lika ofta med gröna oliver. Vanligast är att mixa röran, men att grovhacka ger en annan trevlig konsistens.

Caroline Hofberg
Crostini med grov tapenade och melon
Foto: Ove Lindfors / Ove Lindfors/Expressen

Ingredienser

  • 3 dl svarta oliver - urkärnade, av god kvalitet
  • 3 vitlöksklyftor - hackade
  • 6 st sardell - filéer
  • 3 msk kapris
  • 1 msk timjan - färsk
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • nymald svartpeppar
  • 250 g tomater - cocktail

Till servering

  • crostini
  • melon

Gör så här

  1. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand.

  2. Blanda hacket med citronsaft och olivolja och smaka av med peppar. Låt gärna smakerna mogna.

  3. Blanda i klyftade tomater vid servering.

Vad tyckte du om receptet?