Crostini med grov tapenade och melon
Den oumbärliga tapenaden är ett måste i det sydfranska sommarköket, och förekommer lika ofta med gröna oliver. Vanligast är att mixa röran, men att grovhacka ger en annan trevlig konsistens.
Ingredienser
6
-
3 dl
svarta oliver
- urkärnade, av god kvalitet
-
3
vitlöksklyftor
- hackade
-
6 st
sardell
- filéer
-
3 msk
kapris
-
1 msk
timjan
- färsk
-
0,5
citron
- pressad saft
-
4 msk
olivolja
-
nymald svartpeppar
-
250 g
tomater
- cocktail
Till servering
-
crostini
-
melon
Gör så här
-
Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand.
-
Blanda hacket med citronsaft och olivolja och smaka av med peppar. Låt gärna smakerna mogna.
-
Blanda i klyftade tomater vid servering.