Crostini med fikonsalsa och parmaskinka

Torkade fikon som får ligga i balsamvinäger får en spännande och god smakbrytning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 fikon - torkade
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 krm salt
  • 3 msk basilika - färsk hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g parmaskinka - skivad
  • 100 g philadelphia

Till garnering

  • 1 knippa rucolasallad

Gör så här

  1. Hacka fikonen och häll över balsamvinäger. Skala och finhacka löken. Blanda ner den i fikonen. Smaka av med salt, basilika och peppar.

  2. Dela skinkan på längden. Fördela ost, skinka och fikonsalsa på crostini. Garnera med rucola- eller basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!