Croque monsieur med päron


En klassisk fransk varm macka som med fördel serveras tillsammans med en god sallad. I originalet görs "croquen" med tomatskivor och utan dragon. Men den här varianten, med päron och dragon, passar väldigt bra tillsammans med skinkan, senapen och den lagrade osten.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 bondbröd - rejäla skivor
  • smör
  • 4 tsk dijonsenap
  • 8 skivor rökt skinka - ca 100 g
  • 1 stort päron
  • 1 tsk dragon - torkad
  • lagrad ost - cirka 8 skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bred smör och senap på brödet. Lägg på skinka, päronklyftor, dragon och ost.

  2. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!