Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Croissanter med kantareller

Alla älskar kantarellsmörgås. Får vi föreslå en ny variant gjord på frasiga croissanter, knapriga nystekta kantareller, krämig färskost och sötsyrlig sirap?

Lena Söderström
Croissanter med kantareller
Croissanter med kantareller
Croissanter med kantareller
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 4 croissanter
  • 1 l kantareller
  • 2 - 3 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 msk persilja - finhackad
  • 150 g färskost
  • 12 - 16 björnbär
  • flingsalt
  • 1 - 1,5 msk mörk sirap - eller granatäppelsirap

Gör så här

  1. Dela croissanterna. Bryn svampen knaprig i oljan och smöret i cirka 15 minuter. Salta och blanda i persiljan. Ta upp svampen på en tallrik.

  2. Bred cream cheese på croissanterna. Toppa med kantarellerna. Garnera med björnbär, flingsalt och sirap.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.