Croissanter med kantareller

Alla älskar kantarellsmörgås. Får vi föreslå en ny variant gjord på frasiga croissanter, knapriga nystekta kantareller, krämig färskost och sötsyrlig sirap?

Lena Söderström
Croissanter med kantareller
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 4 croissanter
  • 1 l kantareller
  • 2 - 3 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 msk persilja - finhackad
  • 150 g färskost
  • 12 - 16 björnbär
  • flingsalt
  • 1 - 1,5 msk mörk sirap - eller granatäppelsirap

Gör så här

  1. Dela croissanterna. Bryn svampen knaprig i oljan och smöret i cirka 15 minuter. Salta och blanda i persiljan. Ta upp svampen på en tallrik.

  2. Bred cream cheese på croissanterna. Toppa med kantarellerna. Garnera med björnbär, flingsalt och sirap.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.